Search
  • Axe Konsalting

Prodajni levak

Updated: Mar 8
Prodajni levak je osnova svakog internet poslovanja. Bilo da prodajete robu ili usluge,ili želite da prikupite kontakte posetilaca, efikasno dizajniran prodajni levak je neophodan uslov za povećanje konverzacija.


Prodajni levak vam pomaže da razumete poteze vaših potencijalnih klijenata/kupaca, od njihovog prvog klika na vaš sajt pa do krajnje akcije=kupovine.

Da bi se razumeo ceo proces možda je najbolje poslušati starii marketinški trik, da krenete od kraja, to znači da se fokusirate na stvar koja je na dnu levka - vaš krajnji cilj.


Kada ste odredili vaš krajnji cilj potrebno je da učinite taj cilj merljivim. Merenje ciljeva pomoćiće vam u građenju celog marketinškog levka. Takođe morate imati na umu da ne postoji jasan šablon levka, nego se on uvek prilagođava vašim potrebama, ciljevima i biznisu.


Pre svega morate da znate odgovor na pitanje: "Šta želite da postignete preko oglašavanja?"


Pri ovom poslu morate da budete precizniji i fokusirani, što više širite vaše krajnje ciljeve, to su manje šanse da ih ispunite.

Potrebno je i da znate i odgovor na vrlo važno pitanje: "Ko su ljudi koji čitaju vaše blogove, prate vas na društvenim mrežama, kupuju vaše proizvode i odkle oni dolaze?"


gif

Oni dolaze sa vrha vašeg prodajnog levka - oni su vaš izvor saobraćaja.

Izvor saobraćaja je sve što privlači posetioce koji ne znaju čime se vi bavite i šta prodajete.

Oni su stranci koje trebate da pretvorite u vaše kupce.


Apsolutno morate biti svesni vašeg krajnjeg cilja - konverzacije i mikro ciljeva. Ti mikro ciljevi su vam ključni indikatori koje koje konstantno optimizujete.


Svaki levak je priča za sebe i u furiji je sa vašim biznisom.

Na kraju dana, jedino merilo uspeha je odgovor na pitanje:

- Da li ste zaradili?

- Da li ste i koliko puta vratili uloženo?


Ako je odgovor NE, sve drugo sve te reakcije, komentar, deljenja, klikovi ili gledanja nemaju baš nimalo smisla.


U koliko želite da povećate vašu prodaju putem interneta marketing tim Axe Konsaltinga vam stoji na rasolaganju.


U nekoj od narednih tema će mo se detaljnije posvetiti prodajnom levku.__________________________________________________________________________________Svideo vam se tekst? podelite ga sa prijateljima:121 views0 comments

Recent Posts

See All

@2021 By Axe Konsalting

  • Facebook
  • Instagram