Search
  • Axe Konsalting

Kako da unapredite mali biznis

Updated: Jan 13, 2020


Izazov sa kojima se vlasnici malih biznisa sreću, jesu kako projekte završiti u roku i okviru budzeta. Posledica često jeste neujednačen kvalitet usluge. Ključno je da vlasnik definiše prioritete i izvuče maksimum.

Često vlasnici malih biznisa u potrazi za novim klijentom,zapostave stare. Biznis se ne zasniva na potencijalnim klijentima.

Cilj svakog preduzetnika jeste da proširi svoj biznis,ali isto tako ne treba zaboraviti klijente koji su nam medju prvima ukazali poverenje. Oni su izvor vašeg profita.

Bitno je što više raditi na sebi, jer je za preduzetnika učenje jedan od preduslova za uspesh.

U današnje vreme,vlasnici malih biznisa treba što više koristiti dostupnu tehnologiju. Mali bizisi su mali i njihovi resursi su u pocetku ograničeni. Najveći su ljudski resursi.

Online komunikacija sa saradnicima i zaposlenima,smanjuje troškove a i vreme. Postoje mnogo online alata koji mogu da vam pomognu. Prelazak na cloud sisteme može povećati efikasnost malih biznisa.

Pokušajte da shvatite koliko zadaci utiču na poslovanje,rangirajte ih po relativnosti.Najvaznje zadatke obavite u delu dana u kome ste najproduktivnijii.Pravljenje prioriteta osigurava da se na najkvalitetniji način uradi najvažniji posao.

Pravljenje plana za vaše projekte osigurace produktivnost, kao i efikasnost. Praksa je pokazala da poštovanje plana često ometa izloženost stalnoj komunikaciji.

Kao vlasnik malog biznisa bićete zatrpani stotinama meilova. Predvidite vreme za odgovaranje na njih. Sat vremena pre ili sat vremena posle radnog vremena bice dovoljno za ovu aktivnost. Bicete profesionalni da na pristigli meil odgovorite istog dana, a i neće se gomilati.

Kada su sastanci u pitanju princip je isti, predvidite vreme za njih i ograničite vreme sastanka na minimum.

Vreme je vas najdragoceniji resurs i zato ga morate čuvati.


__________________________________________________________________________________


Svideo vam se tekst? podelite ga sa prijateljima:

147 views2 comments

Recent Posts

See All

@2021 By Axe Konsalting

  • Facebook
  • Instagram