Search
  • Axe Konsalting

5 načina da besplatno promovišete vaš biznis

Updated: Mar 8

Pokrenuli ste sopstveni biznis, i svesni ste da bez dobrog marketinga nema ni uspeha.

Kao i većini preduzetnika, verovatno i vama na početku nedostaje finansijskih sredstava za oglašavanje. U nastavku daćemo vam pet načina za besplatno oglašavanje.Besplatni oglasi

Mnogo web sajtova nudi da oglasite svoje proizvode ili usluge koje pružate, i to potpuno besplatno (halooglasi.com, malioglasi.co.rs, kupujemprodajem.com). Ovakvi sajtovi zarađuju tako što njihovi korisnici plaćaju da im oglasi budu dobro pozicionirani na sajtu.

Vi možete postaviti vaš oglas, i postići regularnu vidljivost bez jednog potrošenog dinara.


PR Menadžer

Na početku morate biti i PR menadžer svoje novoosnovane firme. Kada god imate nešto novo u ponudi, to vaši potencijalni klijenti moraju znati. Napravite saopštenje o novostima koje ste pripremili i podelite na društvenim mrežama. Takođe postoji jako dobar sajt za PR saopštenja (PRobjave.com) na ovom sajtu možete obavestiti vaše potencijalne mušterije o vašim novitetima potpuno besplatno.


Društvene mreže

Otvaranje naloga na društvenim mrežama postalo je neophodno za dobar početak i plasiranje vašeg biznisa na tržište. Facebook i Instagram, na primer, pružaju mogućnost direktne komunikacije sa mušterijama preko chata što je ogromna prednost i treba je iskoristiti. Veliki broj preduzetnika kada otvara naloge na društvenim mrežama, za svoj biznis izostavi Linkedin. Ova platforma kada je biznis upitanju ne sme biti izostavljena.

Društvene mreže pored besplatne komunikacije sa potencijalnim kupcima, nude nam da kreiramo i plaćene kampanje. Moć društvenih mreža je pre svega u tome što danas ljudi komuniciraju znatno više online nego uživo. I što nam omugućavaju da naš plaćeni oglas plasiramo našoj ciljnoj grupi i to je pravi razlog zašto plaćeni oglasi prave dobre rezultate.

Kontaktirajte nas i saznajte kako možete dobiti mesec dana besplatne kampanje na društvenim mrežama.


Forumi i blogovi

budite prisutni na blogovima,forumima i grupama na društvenim mrežama koji su povezani sa vašim biznisom.

Ne ustručavajte se da komentarišete i učestvujete u raspravi na forumima i blogovima koji su usko povezani sa vašim biznisom. Ono što je važno da to radite svakodnevno, i tako ćete uvek imati mogućnost da u nekom od komentara ostavite link koji vodi ka vašoj stranici na nekoj od društvenih mreža ili ka vašem sajtu. Ovo je jako dobar način i za SEO optimizaciju vašeg sajta.


Video

Video je sadašnjost i budućnost online oglašavanja. Sigurno ste primetini da na gotovo svim društvenim mrežama u News Feed-u se prvo plasira video sadržaj.

Na internetu možete pronać zaista dosta online softvera za montiranje video sadržaja, koji su jednostavni za upotrebu i besplatni. Za početak možete koristiti svoj mobilni telefon da snimite video u kojem će te predstaviti svoju kompaniju,proizvod ili uslugu koju pružate.

Taj video postavite na vaš You Tube kanal i na ostale društvene mreže. Sve što vam je potrebno je volja i malo kreativnosti. Ako želite da dobijete mesec dana besplatnog oglašavanja na društvenim mrežama ili profesionalni video spot za vaš biznis kontatirajte nas.

Svideo vam se tekst? podelite ga sa prijateljima:

342 views2 comments

Recent Posts

See All

@2021 By Axe Konsalting

  • Facebook
  • Instagram