Internet Marketing

Pomoći ćemo vam da osvojite online tržišta i

povećate prodaju, i to potpuno besplatno!

Internet-marketing-beograd (1).png
digital marketing menager.png

tekst napisao

Filip Novaković

Digital marketing menager

email.png

Moj mejl

Sada je već svima kristalno jasno, da u koliko se bavite bilo kakvim biznisom bez digitalnog marketinga nećete uraditi apsolutno ništa konkurecija će vas jednostavno progutati.  

 

Ima i onih koji kažu: “Ja sam radio taj digitalni marketing za moju firmu, i nije se ništa desilo samo sam izgubio vreme i pare na objavljivanje i bustovanje slika”.

 

I OVO JE APSOLUTNO TAČNO, JER OVO NIJE DIGITALNI MARKETING!

Digitalni marketing

Je daleko kompleksniji od samo postavljanja slika na društvenim mrežama i bustovanja tih istih slika.

On se zasniva na ozbiljnom istraživanju tržišta, kreiranju marketing startegije, osmišljavanju prodajnih levaka, prikupljanjem i analiziranjem povratinih informacija iz analitike kako bi što bolje optimizovali kampanje i iz njih izvukli maksimalan broj konverzija (prodaja). 

Evo jednog prostog primera kako bi trebao da izgleda digitalni marketing 

Uzmimo za primer da smo vlasnici maloprodajnog objekta koji prodaje razne vrste poklona (Gift Shop).

Ovo na slici je Darko on je naš avatar (idealni kupac) i njegovoj supruzi se uskoro bliži rođendan, a Darko kao i većina muškaraca ima taj problem pri odabiru poklona i jednostavno ne zna koji poklon da odabere.  

Avatar darko.png

Darku pada na pamet da rešenje svog problema potraži na guglu i da ove godine supruzi za njen rođendan pokloni nešto originalno, a ne kao predhodnih šest godina neki dosadni parfem. 

 

 

Darko u pretraživaču ukucava ključnu reč "Šta pokloniti supruzi za 40-ti rođendan" i dobije sledeće rezultate

google pretraga.jpg

Mi smo predhodnim istraživanjem ustanovili da naša ciljna grupa ima taj problem pri odabiru poklona, i angažovali kopirajtera da nam napiše ovaj članak "20 Top poklona za 40. rođendan (odlične ideje!)"

Potom postavili piksele na sajt i kreirali kampanju na gugl pretraživaču. 

Darko je u nekoliko minuta posetio prvih pet sajtova iz rezultata pretrage, ali je samo naš imao piksele dok se konkurencija bavila "Digitalnim Marketingom" postavljanjem slika na društvenim mrežama i slično. 

Nešto kasnije dok je gradskim prevozom putovao do posla Darko je listao svoj instagram profil i gle čuda sasvim "slučajno" mu iskoči fotografija gospođe od 40-tak godina koja na sebi ima proizvod koji je darko video na našem sajtu uz opis da je "proizvod" sjajan i da je srećna što joj je suprug baš to poklonio za rođendan. Ovde se Darku javlja misao da je možda  naš proizvod baš ono što mu je potrebno. 

Digital-marketing-agencija.jpg

Možda je

baš ovo 

pravi poklon?

Nakon posla Darko se na kauču odmara uz svoju omiljenu emisiju sa Youtub-a, kad ono emisiju mu prekine naš video oglas onaj koji Darko ne može da preskoči prvih pet sekundi. U video oglasu su dame koje prenose svoja fantastična iskustva sa našim proizvodom tj poklonom o kojem Darko sada već ozbiljno razmišlja da ga pokloni svojoj supruzi za  njen 40-ti rođendan.

marketing-usluge-beograd.jpg

Darko potom što je čuo pozitivna iskustva iz našeg video oglasa, odlučuje da supruzi za rođendan pokloni baš naš proizvod. Sada je potrebno samo  da mu uputimo poziv na akciju kako bi kliknuo i završio kupovinu. Na njegovom facebook-u ponovo mu "slučajno" iskače fotografija sa našim proizvodom na kojoj piše da ako poruči danas dobiće 20% popusta, kao i besplatnu poštarinu. Ovo mu zvuči kao dobra ponuda koju ne želi da propusti, odlazi do našeg sajta i završava kupovinu. 

Iz ovih par pasusa možemo lako da uvidimo koliko je zapravo značajan digitalni marketing za razvoj biznisa, i da je digitalni marketing daleko ozbiljniji i kompleksniji od samog postavljanja fotografija na društvenim mrežama kao da i  ako znamo šta radimo zasigurno ćemo napraviti dobre prodajne rezultate. Ovo je bio primer jednog običnog prodajnog levka, koji je samo jedno stablo u prašumi zvanoj digitalni marketing

digitalni-marketing-beograd-axe konsalti
marketing.jpg
digital-marketing-usluge.jpg

Kontaktirajte nas da kreiramo vaš digitalni nastup koji će vam povećati prodaju i profit i to potpuno BESPLATNO!

Kontakt telefon:

Srdačno, 

Filip Novaković

@2021 By Axe Konsalting

  • Facebook
  • Instagram